post thumbnail

AFVALLEN en tóch uit eten

- Afvallen

Uit eten kunnen blijven gaan en toch afvallen. Een onderwerp waar we veel vragen over krijgen de laatste tijd. Al helemaal met december om de hoek is uit eten iets wat mensen liever niet willen laten schieten.

Als je wilt afvallen is het niet per se nodig om alle leuke en lekkere dingen uit je leven te bannen. Sterker nog, we vinden juist dat het goed is om dit soort dingen erin te houden, als het kan.

Heb je een heel streng doel en wil je in extreem korte tijd het maximale resultaat halen? Dan is het misschien niet ’t beste moment om uit eten te gaan.

Leer ermee omgaan

Wil jij ‘normaal’ afvallen en heb je geen extreem doel, vermijd dan niet alles. Leer juist omgaan met dit soort dingen, zodat je uit eten kan én op schema blijft. Als je dit inbouwt in je systeem, dan leer je ook hoe het anders kan.

Doe je dit niet? Dan resulteert het in ’t volgende:

Je gaat in een periode nooit uit eten en valt veel kilo’s af. Vervolgens ga je ineens weer uit eten, weet je niet hoe je het moet beperken en heb je dus niet geleerd hoe het wel kan. Zo blijft het een dingetje waardoor je steeds flink de mist in blijft gaan.

Hetzelfde geldt voor feestjes. Vermijd ze zeker niet, maar pas je er op aan. Jij weet als geen ander van jezelf wat je moet doen om de schade te beperken.

Onze toppers hebben dit ook weten te combineren, wat resulteert in bizarre lichaamstransformaties!

Hoe kan ik uit eten en toch afvallen?

  1. Eet met name vlees/vis in combinatie met groenten;
  2. Beperk sausjes zo veel mogelijk;
  3. Beperk aardappelen en friet;
  4. Frisdrank mijden (als je dat niet wilt, neem dan de ‘light’ of ‘zero’ versie);
  5. Vermijd alcohol;
  6. Vermijd toetjes.

Doe DIT en wij weten zeker dat de schade beperkt blijft

Beperk je je gewoon tot het eten van vlees/vis met groenten, dan  zal je merken dat je jezelf niet snel overeet. Op deze manier kun je dus nog steeds enorm lekker uit eten.

LET OP: het kan zijn dat je de dag daarna iets zwaarder wordt, omdat je wat extra vocht vasthoudt. Dit kan komen doordat er met wat extra zout gekookt is of dat er is gekookt met net wat andere producten dan je gewend bent. Qua vet kom je daarentegen niet aan, dus maak je daar niet druk om.

FEESTJES

Sla geen feestjes af en ga er gewoon heen. Ga jij niet naar feestjes toe omdat je bang bent dat je jezelf ‘misdraagt’? Dan beperkt dit je enorm terwijl het niet nodig is.

Als je bang bent voor reacties die je krijgt van bepaalde mensen, heb ik een tip voor je. Als die mensen per se zo’n reactie moeten geven, gunnen ze je het gewoon niet. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk jaloers omdat jij bereikt wat zij willen bereiken. Laat ze maar jaloers zijn. Jij bent wat zij willen zijn. See it as a compliment!

Jij hebt een doel voor ogen en daar moet je dan ook voor werken. Laat anderen zeggen wat ze willen, want jij staat over een paar weken of maanden met een droomlichaam tegenover ze. Kijken wie er het laatst lacht ;).

HET HEERLIJKE GEVOEL

Het zal je verbazen hoe goed je je voelt als je hiermee leert omgaan. Het gaat je zo’n voldaan gevoel geven als je een feestje hebt of je gaat uit eten en het lukt. Het lukt om je in te houden en toch plezier te hebben. Geloof me, je voelt je sterker dan ooit. Alsof je net een overwinning hebt behaald. Je denkt na afloop: “Hee shit, ik kan dit gewoon. Ik kan het gezellig hebben en me toch gedragen.”

Als dit je lukt, ga jij afvallen veel minder als een straf zien.

Vermijd gezellige dingen zeker niet, maar leer er juist mee om te gaan!

Enjoy Life & Eat Well!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden