post thumbnail

MANNEN: De 3 belangrijkste spiergroepen voor jouw Summer Body

- Training

Wil jij een Summer Body, maar zijn de volgende 3 spiergroepen niet op orde? Dan gaat ’t lange weg worden naar jouw droomlichaam. Het trainen en ontwikkelen van deze 3 spiergroepen is essentieel voor jouw zomerlook. Natuurlijk wil iedere man een sixpack en armen zo breed als pythons. Echter zijn de volgende 3 spiergroepen in combinatie met de juiste oefeningen van belang om indruk te maken met je Summer Body.

  1. Brede rugspier (lats)

Een goed ontwikkelde rug is hét uithangbord voor een echte alfa man. De V-tapered rug (de V-vorm van je onderrug tot aan je schouders) zorgt voor een echte Summer Body look. Deze spiergroep laat je namelijk meteen een stuk breder lijken. En dat is waar het om draait bij het creëren van een Summer Body: optisch manipuleren. Door sommige spiergroepen meer accent mee te geven, lijkt het totaalplaatje direct anders.

Een oefening die hier absoluut niet mag ontbreken zijn pull-ups. Pull-ups zorgen naast het ontwikkelen van de brede rugspier ook voor het ontwikkelen en balanceren van je chest. Een oefening dus die we iedereen aanraden om te doen. Ben je nog niet sterk genoeg om ze strikt uit te voeren? Dan zorg je maar dat je sterker wordt. Geintje. Begin dan met behulp van een elastiek.

 

  1. Schouders

De schouders zijn als het ware een verlengde van de v-taper. De meeste rugoefeningen spreken de (achterkant) schouders als secundaire spiergroep aan. Heb jij flinke boulder-shoulders dan lijkt het alsof je v-taper nog verder doorloopt. Peter is hier een perfect voorbeeld van. Let wel op dat je niet te veel armen traint. Hoe graag we allemaal ook grote armen willen, als je armer te groot zijn in verhouding met je schouders, dan ruil je je classy Beach Body look al gauw in voor een lompe bodybuilder look.

Goede oefeningen voor de schouders zijn de Shoulder Press, upright rows en Lateral Raise.

 

  1. Borst

Bankdrukken… voor ons gevoel de enige oefening in de sportschool waarme je je chest echt volpompt. ‘Hoeveel druk je?’ is wellicht de meest gestelde vraag in iedere gym. En ja, een goed ontwikkelde borst is essentieel voor jouw Summer Body look. De borst staat in lijn met de schouders en de upper back, vandaar dat dit jouw echte Beach Body afmaakt.

De incline press is een oefening die wij vaak in de schema’s hebben zitten. Dit omdat deze oefening het bovenste gedeelte van de borst aanspreekt. Als de bovenkant van je borst goed ontwikkeld is, creëer je weer meer volume bovenin je lichaam waardoor je vanaf je taille naar boven eigenlijk van smal naar breed gaat. Wederom die v-taper!

Hieronder hebben we speciaal voor jou een schema gemaakt met de meest effectieve oefeningen per spiergroep. Jouw Summer Body komt hiermee sneller dan je denkt.

Brede rugspier workout Schouders workout Borst workout
Pull-ups Seated Dumbbell Shoulder Press Incline Barbell Press
One-Arm Dumbbell Rows Dumbbell Lateral Raise Incline Dumbbell Press
Lat Pulldowns EZ-Bar Upright Row Incline Cable Fly

Ga met deze spiergroepen aan de slag, laat ze nooit achterwege en ontwikkel zo jouw ultieme Summer Body.

P.S. Deze upper body oefeningen zijn het belangrijkst voor een Summer Body, maar wees geen loser met het skinny legssyndroom…! ?

Hulp nodig om meer motivatie te krijgen? Stuur dan eens een appje naar: 06-46614917.

Kijken of je daarna nog motivatie te kort hebt.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden