post thumbnail

Beste maand om af te vallen? December!

- Afvallen

December… schijnbaar voor veel mensen een hele bijzondere maand waarin het absoluut onmogelijk is om af te vallen. Onmogelijk? December is juist dé maand om flink wat kilo’s vóór het nieuwe jaar kwijt te raken! We vertellen je hieronder hoe je dit voor elkaar gaat krijgen.

Tussentijdse doelen

Als je redelijk wat kilo’s kwijt wilt, dan duurt dat even. Dit werkt snel demotiverend omdat het nog zo ver weg lijkt.

Wat enorm goed helpt voor je zelfvertrouwen en motivatie, is om je doel op te delen in kleinere onderdelen. Hierdoor ervaar je meer succesmomenten en lijkt de weg niet eindeloos lang te zijn. Hoe vaker je een doel behaalt, hoe vaker jij een succesbeleving krijgt, hoe positiever je tegen het afvallen aankijkt en hoe makkelijker het is om vol te houden.

Decembermaand

Wat gebeurt er nou in december? Kerst en nieuwjaar in het vooruitzicht. Dit hoeft niet te betekenen dat je deze hele maand dan maar verpest. Als jij begin december start, heb je nog zeker 3 weken tot aan Kerst. Wat moet je nou doen om toch af te vallen in december? Zorg er voor dat je de 3 weken voor Kerst maximaal, maar dan ook echt maximaal inzet om gewicht te verliezen en vet te verbranden.

Ga minimaal 3 keer per week naar de sportschool, houd je consistent aan je voedingsschema en laat je niet verleiden tot een cheatday!! Geen dag ongezond eten, he-le-maal niks. Waarom niet? Omdat je daarna toch Kerst hebt, waarin je een ontspanningsmoment hebt en waarschijnlijk flink gaat bunkeren tijdens het kerstdiner. Eet los van die dagen elke dag alleen maar gezonde producten en heb geen medelijden met jezelf.

Knal jij 3 weken lang echt volle, volle, volle bak? Dan kun je ruim 3 tot 5 kilo kwijtraken. Je kunt dus meteen richting het nieuwe jaar een goede stap zetten. Stel dat je met Kerst geniet van het kerstdiner en je jezelf met nieuwjaar een beetje laat gaan, dan heb je de decembermaand toch overwonnen omdat je die 3 tot 5 kilo al kwijt bent geraakt.

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Begin dan nu en niet pas in januari. Je pakt dan die kickstart van 3 tot 5 kilo en je zit er al lekker in. Dit maakt het veel makkelijker om door te pakken.

Wacht niet langer, begin nu!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden