post thumbnail

Het beste moment om alcohol te drinken als je wilt afvallen

- Voeding

Veel mensen willen alcohol kunnen drinken, maar tegelijkertijd ook afvallen. Wat is dan het beste moment om alcohol te drinken?

HET BESTE MOMENT OM ALCOHOL TE DRINKEN

Het antwoord is heel duidelijk: er is gewoonweg geen goed moment voor het nuttigen van alcohol. En natuurlijk, als jij vindt dat alcohol drinken bij het leven hoort, dan is dat prima. Dat kan, alleen wees je wel bewust van de consequenties. Ik kan het mooier maken dan dat het is, maar er is gewoon nooit een moment dat alcohol je gaat helpen om sneller vet te verbranden.

Stel jij komt zo uit met je calorieën dat je 150 calorieën over hebt op een dag en je drinkt een biertje van 150 calorieën, dan zou je niet per definitie vet aankomen. Dit komt door het feit dat calorieën toch leidend zijn. Het gaat je alleen nooit iets goeds brengen. Het stimuleert niet de vetverbranding en het stimuleert eerder vetopslag. Dus helpt het je? Nee het helpt je nooit, dat is uitgesloten.

‘MAAR 1 GLAS PER DAG IS TOCH GOED VOOR JE…?’

Ik weet dat er mensen zijn die aangeven dat één glas per dag goed zou zijn voor je gezondheid. Sommige mensen geven aan dat rode wijn drinken goed voor je is. Ik kan je vertellen, dat valt wel mee. In rode wijn zit namelijk de stof resveratrol. Deze stof heeft cardiovascular wat positieve effecten wat het hart- en vaatstelsel iets beter laat functioneren. Echter, om dermate veel resveratrol binnen te krijgen dat het effectief is voor je gezondheid, zou je ontzettend veel rode wijn moeten drinken. Dit is dan weer veel te veel alcohol, veel te veel calorieën en dus enorm slecht voor je lichaam.

En ik wil hier echt niet mee zeggen dat je helemaal geen alcohol mag drinken, absoluut niet. Als jij graag 1 glas wilt drinken in de week, en je weet dat je dit gaat doen, dan is dat prima als je het maar compenseert en de rest van de week niet buiten het boekje gaat.

Val jij keihard af en alles gaat goed? Drink dan gerust alcohol. Als jij daarmee alsnog de doelen bereikt waar je tevreden mee bent, dan is dat goed. Ga jij niet hard genoeg, dan moet je niet zeuren en moet je het glas laten staan.

Dus op de vraag: is er een goed moment om alcohol te drinken? Nee dat is er gewoon niet als je wilt afvallen, klaar. Als jij toch alcohol wilt drinken dan is dat prima, wees je alleen wel bewust van de consequenties. De keuze ligt helemaal bij jezelf, jij beslist zelf of je dat glas wijn of dat biertje opdrinkt, er is niemand die jou dat verplicht.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden