post thumbnail

Doe minder streng voor meer resultaat!

- Leefstijl

Je hebt de knop omgezet. Je bent klaar om te knallen en alles op alles te zetten voor jouw killerbody! Je gaat 5 keer per week trainen en je houd je 100% aan je voedingsschema. Top! Toch..?

Natuurlijk is dit een fantastische instelling. Deze instelling zal je inderdaad ook veel resultaat gaan opleveren. Wat is dan het probleem vraag je je natuurlijk af.

Ga voor duurzaam!
Het probleem is dat je dit (meestal) niet eeuwig vol kan houden. Twee, drie of hooguit vier weken gaat het goed. Daarna kakt het helemaal in en ben je er klaar mee. Je valt terug in je oude gewoontes en bent weer terug bij af. Ook die extra kilo´s komen er vanzelf weer aan en daar komt ook nog eens bij dat je geen goede ervaring over hebt gehouden aan dat sporten en gezond eten.

Daarom is het belangrijk dat je een manier vindt die voor jou werkt! Hierbij is het wel van belang dat je resultaat blijft behalen en jouw strakke lichaam steeds dichterbij komt. Maar aan de andere kant moet het ook zo gebalanceerd zijn dat je geen moeite hebt met het volhouden.

Nu draait het natuurlijk wel om keuzes maken. Dit wil niet zeggen dat als jij het makkelijk vindt om 4x per week een simpele maaltijd in de magnetron te stoppen dat dat ook de manier voor jou is. Dit is misschien wel vol te houden, maar brengt je niet dichter bij je strakke lichaam.

90/10 regel
Om een evenwichtige manier te vinden om je nieuwe leefstijl vast te kunnen houden is het makkelijk om de 90/10 regel aan te houden.

Dit betekent dat je voor 90% je schema volgt en voor 10% mag afwijken. Hier een voorbeeld:

Als je richting je summerbody toe werkt ga ik er vanuit dat je zo´n 6 keer per dag eet. Dit betekent dat je in totaal 42 maaltijden per week eet. Als je hier de 90/10 regel toepast betekent dit dat je 4 maaltijden per week (10% van 42) door de vingers mag kijken. Best schappelijk toch?

Wat als dit niet werkt?
Het kan natuurlijk zo zijn je de 90/10 regel toepast en nog steeds niet het resultaat behaalt wat je wil. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Hieronder heb ik er een aantal voor je opgesomd:
1. Je verwacht te veel
2. De maaltijden van je gezonde 90% zijn niet zo gezond als je denkt
3. Je traint niet hard genoeg
4. Je 10% is te radicaal. 4 keer pizza of McDonalds per week gaat je nog steeds niet echt verder helpen.
5. Je drinkt niet genoeg water
6. Je neemt niet genoeg rust
7. 100.000 andere redenen

 

Streng zijn is dus prima, maar als je merkt dat je dit niet op de lange termijn vol gaat houden, zoek dan naar alternatieven! Als je echt je best doet dan is een keer jezelf verwennen ook helemaal geen ramp!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden