post thumbnail

Gouden tip om snaaitrek te voorkomen

- Voeding

Iedereen herkent zich hier denk ik wel in: snaaibuien.

Het kan enorm lang goed gaan, maar er komt altijd een moment dat je zin hebt om eens flink te snaaien. Je krijgt last van cravings (zo’n extreme trek hebben in iets dat je het eten niet kan weerstaan).

Natuurlijk is het verstandigste om er niet aan toe te geven, en je in te houden. Dit verpest immers je eigen zwaarbevochten resultaat tot dan toe. Dat is enorm zonde. Maar goed, makkelijker gezegd dan gedaan.

Dit heeft MARC ook ervaren. Hij vond het vooral in het begin lastig om de snaaitrek te negeren. Maar doordat het hem wel gelukt is, heeft hij zijn Beach Body eindelijk bereikt!

 

Excuses

Iedereen heeft zo zijn of haar redenen om te snaaien. Deze redenen zijn echter altijd excuses. Zo kan je bijvoorbeeld een lange dag achter de rug hebben, het druk gehad hebben op werk of ben je druk geweest met dit of dat.

Prima hoor, maar wees er wel bewust van dat als jij gaat snaaien, het ALTIJD je eigen verantwoordelijkheid is.

Niemand douwt een broodje frikandel door je strot heen. Dat doe je helemaal zelf. Je pakt zelf dat broodje, stopt hem zelf in je mond en kauwt een aantal keer om ‘m vervolgens door te slikken. Dus zorg dat je je er bewust van bent dat de verantwoordelijkheid altijd bij jezelf ligt.

 

Gouden tip

Nu is de snaaitrek die je hebt zeker wel te beperken en daarvoor heb ik de gouden tip. Dus voel jij op enig moment dat je snaaitrek begint te krijgen: Poets je tanden!

Als jij namelijk je tanden poetst, dan krijg je zo’n frisse smaak in je mond dat je vaak helemaal geen behoefte meer hebt aan rotzooi. Kijk, heb jij heel veel zin in een reep chocolade, en je poetst je tanden… dan is het niet zo dat je 0,0% zin meer hebt in die reep. Toch helpen alle kleine beetjes. Je maakt misschien van een 100% kans dat je de mist in gaat, een 40- of 50% kans.

Als je ergens onderweg bent of wat dan ook, neem altijd een kleine tube tandpasta en kleine tandenborstel mee, poets je tanden en dan kan het de snaaitrek al verhelpen.

En wat je moet blijven onthouden en ik je echt mee wil geven: je hebt het altijd zelf in de hand, je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen lichaam!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden