post thumbnail

Hamer niet te veel op techniek

- Training

Techniek is TOP! Laat dat even duidelijk zijn. Het is belangrijk dat je veilig traint en de spieren gebruikt die je moet gebruiken en voelt die je moet voelen. Een rug oefening uitvoeren die je niet in je rug voelt slaat nergens op.

Maaaaarrrrrrr. Je kan hier ook ontzettend in doorslaan. Als je blijft mierenneuken op techniek, dan kom je nergens. Waarom dat is, vertellen we je hier.

Resultaat behalen

Wil je echt resultaat behalen, dan moet je naast een goede techniek hebben ook heavy-ass weights gaan gebruiken. Als jij een sterker en gespierder lichaam wil creëren, kan je niet aankomen met een squat van 30kg. Wil jij een bizarre chest, gaat 30kg bankdrukken je hier ook niet bij helpen. Dat gaat gewoon niet gebeuren.

Wil jij progressie halen met je lichaam, dan moet het gewicht dus omhoog. Heb jij namelijk een technische goede bench press van 100 kilo, dan heb je simpelweg gewoon een goede chest. Druk je 140 kilo als 2 veertjes weg, dan heb je bizar goede chest. Zo simpel is het.

Mocht je iemand kennen die waanzinnig afgetraind is, maar eigenlijk niet sterk is, vertel het ons. Wij hebben hem/haar nog niet gevonden.

Begin daarom met..

Wij raden aan om met name te kijken naar je niveau. Ben je onervaren? Ja, dan moet je in eerste instantie gaan mierenneuken op techniek. Dan wil je dat alles perfect wordt uitgevoerd en daar gaat het zakken in gewicht vaak mee gepaard.

Techniek is dus in eerste instantie van waanzinnig belang. Je wil dat iemand de techniek volledig onder controle heeft en door de hele oefening heen de spieren voelt die hij of zij hoort te voelen.

En als je dat kan..

Je hoort eerst volledig je techniek onder controle te hebben. Wanneer dit niet het geval is, is het terecht als trainers of andere mensen je aanspreken. Vind je ’t vervelend als mensen je aanspreken tijdens je sessie? Stop dan met trainen. Deze mensen willen je namelijk helpen om je resultaat te verhogen. Je doet blijkbaar iets fout, anders spreken mensen je er niet op aan. Leer ervan en ga aan de slag met de juiste techniek.

Als je spanning op je spieren kan creëren (met name in de uitgestrekte positie van een oefening, zoals onderin een chest press) dan kan je de snelheid van de oefening gaan verhogen. Vervolgens kan je ook het gewicht omhoog gaan pushen.

Zorg dat je dan loeisterk in de oefening wordt, met wel nog steeds de juiste techniek. Verhoog je namelijk het gewicht van je lateral raise, maar voel je je hele nek verkrampen in plaats van je schouders die K.O. gaan? Dan ben je weer terug bij af en doe je iets verkeerd.

La conclusión

Dus, eerst het één en dan het ander. Focus op je techniek totdat die perfect is en ga daarna pas de snelheid en het gewicht verhogen. Doe je dit goed en houd je de techniek nog steeds op orde? Dan ga je groeien, heel hard groeien.

 

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden