Was ik maar zoals jij…
De vrouw met haar glanzende benen en golvende haren. Zij die schaamteloos haar zandloperfiguur op social media deelt. Ze rent iedere zondagochtend een halve marathon. En zweten? Nee hoor, geen druppel.
Haar gras is altijd groener. Ze sproeit zelfs iedere week de tuin, in bikini, in de winter. En ziek? Dat wordt ze niet. Nooit zelfs. Met haar ijzeren weerstand en messcherpe conditie. Haar lichaam is een bunker, haar leven een groot avontuur. Zij heeft alles voor elkaar.
Had jij dat maar. Wás jij dat maar.
Het is zo makkelijk te geloven dat iedereen het beter heeft dan jij. Of jezelf ervan te overtuigen dat deze ideale vrouw – of man – het perfecte leven leidt.
Zeker in de tijd waarin we nu leven. Iedereen valt af of is gespierder en fitter dan ooit. Open je social media en daar lacht perfectie je tegemoet. Iedereen heeft alles wat jij niet hebt.
Vanaf de buitenkant is het rozengeur en maneschijn, maar niets is minder waar. Je vergelijkt jezelf met een illusie. We zijn allemaal mensen met angsten, verlangens en verantwoordelijkheden. Oók de ideale vrouw met glanzende benen en golvende haren.
Perfect bestaat dus helemaal niet. Vertel jij jezelf constant het tegendeel? Dan sta je in de weg van je eigen groeiproces. Het kan ook anders. Verander je mindset en creëer je eigen versie van het ideale plaatje.
In zeven stappen.
Die ideale vrouw – of man – is niet altijd zo ripped als op de foto. Het is simpelweg onmogelijk om altijd deze vorm te behouden. Het normale leven laat dit niet toe. Voor niemand.
Nu kun je natuurlijk naar dit lichaam toewerken, de vraag is alleen: kun je gedurende deze periode je voeding en trainingen boven alles zetten? Of kies je voor een manier die beter past bij jouw leven?
Ga je niet voor de perfect vorm, maar voor fit en gezond? Aan jou de keus.
Hoe ziet ideaal eruit voor jou? Stel, dit is Beyoncé. Je weet helemaal niks van Beyoncé, hoe zij zich voelt of hoe haar leven er echt uitziet. Real-life rolmodellen zijn overal om je heen.
Denk aan je oma van tachtig die nog steeds volop met haar kleinkinderen ravot in de achtertuin. Zij is op die leeftijd nog hartstikke fit, een knappe prestatie. Focus je op dit soort momenten en mensen.
Wil je veranderen? Start klein en denk groot. Verander één ding aan je dagelijkse routine. Verwissel bijvoorbeeld je boterham met Nutella voor een boterham met mager vleesbeleg. Doe dit vervolgens iedere dag.
Heb je het onder de knie? Voeg weer een nieuwe verandering toe. Je succes begint met kleine stappen vooruit.
Eindelijk ben je zover. Je stapt voor het eerst de sportschool in en vervolgens… Hoe werken de apparaten? En welke oefeningen moet je doen? Paniek.
No stress. Laat je hierdoor niet tegenhouden en vraag om hulp. Je bent er om te leren.
Soms is een tegenslag de drijfveer om aan jezelf te werken. Soms schuilen er hele andere motieven achter je sportgedrag. Je bent al weken compleet uitgeput, toch sta je kosten wat het kost elke dag uren te trainen.
Verlies je jezelf in sport om gevoelens en gedachten te verdoven? Stap dan naar je huisarts of een professional. Wees eerlijk naar jezelf.
Je hebt een aantal mislukte pogingen achter de rug. Gooi je nu de handdoek in de ring? Natuurlijk niet. Je hebt namelijk twee soorten pogingen: succesvolle pogingen en groeimomenten.
Gebruik je groeimomenten als een roadmap naar wat wél werkt voor jou.
Recht je rug en zet je schouders onder je doelen. Je bent goed genoeg. Vind manieren om je eigen negatieve overtuigingen los te laten en ga lichter door het leven.
You got this.
Het ideaalbeeld op social media bestaat niet. Eindeloos perfectie nastreven is een uitzichtloze missie vol teleurstellingen. Zoek naar real-life rolmodellen. Streef doelen na die wél reëel zijn voor jou en werk er stap voor stap naartoe.
Dan zal je met meer geluk en liefde in de spiegel kijken, let maar op.
We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.
Aanmelden