post thumbnail

Moeite met afvallen? Neem dan elke dag een stuk chocola!

- Voeding

Pakkende titel, he? Vond ik nou ook.

En het mooiste is, er is niks aan gelogen.

Ik zeg niet dat je je elke dag vol moet proppen met chocola, maar een stukje per dag kan ontzettend handig zijn. Ik vertel je hier waarom!

Consistenter met chocola

Eet je chocola van 70% cacao of meer, dan kan het gezondheidsvoordelen hebben. Dat klopt. Toch is dit niet de reden dat ik het aanraad.

Wat dan wel de reden is..?

Sommige mensen hebben ontzettend veel moeite met zich houden aan hun voedingsschema. Consistent zijn met je schema is het ALLER belangrijkste voor resultaat en dus het verbranden van vet.

Met het schema bedoel ik niet elke dag je geplande maaltijden kip en rijst eten. Nee, met aan je schema houden bedoel ik elke dag je caloriedoel behalen en het liefst in de juiste macroverdeling (eiwitten/vetten/koolhydraten).

En wat nou als jij elke dag de verleiding tot een stukje chocola niet kan weerstaan, en daardoor over de targets van je schema heen gaat? Dan denken mensen ook vaak: ´ach, nu is het toch al verkeerd gegaan.. Dan kan ik net zo goed meer eten´.

Dus je hebt nu twee opties.

Optie 1
Plan een strak schema in met alleen maar gezonde voeding, en meerdere keren per week ga je buiten het schema om omdat je de verleiding niet kan weerstaan. Je eet vervolgens te veel calorieën en valt niet af. Klinkt niet aantrekkelijk toch..?

Optie 2
Je berekent een stukje chocola door in je schema. Zo kan je toch je trek naar zoetigheid bevredigen, je beperkt de hoeveelheid die je ervan neemt, en je zit ook nog eens gewoon op schema!!

Heb je gedurende de dag geen behoefte gehad aan het stukje chocola, dan neem je hem aan het einde van de dag als beloning voor jezelf. Kan je de drang overdag echt niet weerstaan, dan neem je hem eerder. Maar besef je dan wel dat je je guilty pleasure al gehad hebt ? .

Een mooi voorbeeld van de effectiviteit van optie 2 vind je onder andere bij deze cliënt van ons. Als ze een bepaalde verleiding echt niet kon weerstaan, zoals een boterham met nutella, dan mocht ze deze nemen zolang ze aan het einde van de dag maar uitkwam met haar calorieën en macroverdeling. Ze past dit nog steeds toe en zit op dit moment al tegen een sixpack aan!!

 

 

 

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden