post thumbnail

Sander van maat XL naar M in 20 weken

- Afvallen

Sander merkte dat z’n kleren voor geen meter meer zaten en dat hier wat hem betreft meteen verandering in moest komen. 20 weken later is hij 20 KG lichter en draait zijn kleermaker overuren om Sander z’n kleren keer op keer in te nemen. Lekker bezig Sander!!

Motivatie om te starten bij Max Fit

“Simpel; ik was het zat.

Door mijn beroep zit ik veel in de auto en beetje bij beetje kwamen de kilo’s er als een soort sluipmoordenaar bij.

Een jaar of 5 geleden ben ik daarom begonnen met hardlopen. Ik wilde weer fitter worden en afvallen. Dit ging met pieken en dalen; ik werd zeker fitter en liep zelfs enkele halve marathons, maar op mijn streefgewicht komen bleef een uitdaging.

Medio 2016 kreeg ik last van een hardnekkige blessure waardoor ik uiteindelijk een langere periode niet heb kunnen hardlopen. Na een tijd van aanmodderen ben ik op advies van de fysio een tijd gestopt met hardlopen om te herstellen en heb ik een abonnement afgesloten bij een sportschool om toch te blijven sporten. Door het ontbreken van de juiste begeleiding, maar ook een voedingsschema, lukte me het echter niet om de motivatie te vinden om door te pakken en resultaat te boeken. Het gevolg was dat ik stopte en weer snel op mijn oude gewicht zat.”

Omschakelpunt

“Afgelopen zomer kwam het punt dat mijn kleding echt niet meer lekker zat, alles zat te strak. Toen kwam het besef dat hier écht wat aan gedaan moest worden. Tijdens een voetbalwedstrijd van mijn zoontje sprak ik Peter en hij vertelde positief over zijn ervaringen bij Max Fit, waar hij in het voorjaar zelf begonnen was met trainen. Enthousiast geworden door zijn verhaal belde ik nog diezelfde dag Max voor een intakegesprek.

Vanaf het moment dat ik de intake achter de rug had, ben ik meteen vol gas gegaan. Klaar met eromheen draaien en nu gewoon volle bak gaan voor zolang het nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.”

‘Je wordt continu meegezogen in het enthousiasme’

“Ik vind het traject te gek. Wat ik eerder miste bij een ‘gewone’ sportschool is hier wel aanwezig. Het enthousiasme van het hele team is enorm motiverend en je wordt volop meegezogen in het fanatisme. Naast een uitstekende én positieve begeleiding krijg je ook zeker een schop onder je kont wanneer het nodig is, dat moet soms ook! In het begin gaat het afvallen makkelijk en voel je je de koning te rijk. Na verloop van tijd gaat het vanzelfsprekend minder hard. Als het even minder ging of stabiliseerde, meldde ik dat. Ik kreeg dan bijvoorbeeld tips over hoe ik m’n voedingsschema kon aanpassen, of een serieuze vraag van Max of ik de cashewnootjes nu wel echt liet staan, zoals afgesproken.

Na het opvolgen van de adviezen, boekte ik vervolgens ook weer de gewenste progressie. Door de kennis die de trainers bezitten, blijf je dus niet hangen op een gewicht waar je in je eentje wel was blijven hangen en je uiteindelijk stopt uit frustratie. Er zijn redenen voor stilstand en het team weet maar al te goed hoe je dit samen oplost. Dit houdt je gemotiveerd en helpt je door het traject heen.”

Voedingsschema

“Het persoonlijke voedingsschema heeft me veel goeds gebracht. Het was in het begin wel even wennen en aftasten, maar het is prima vol te houden. Je wordt je vooral weer bewust van wat én hoeveel je eet. Je komt dan ook tot de conclusie dat je de afgelopen jaren zonder na te denken veel te veel en té ongezond hebt gegeten. Nu waardeer ik het weer als we uit eten gaan en geniet ik ervan wanneer we ’s avonds iets lekkers eten.”

‘Je staat er nooit alleen voor, je doet dit samen’

“Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen, maar de begeleiding die je krijgt is van hoog niveau. Het team geeft je het gevoel dat je het traject samen doet. Naast kennis spreekt vooral deze persoonlijke aanpak me enorm aan. Ik ga door met sporten bij Max Fit. Een stok achter de deur is fijn en ik vermaak me prima als ik er ben. Af en toe lekker dollen met de trainers, maar ook een uurtje keihard knallen. Na dit traject ben ik in een soort van ‘positieve verslaving’ gekomen waar ik niet mee wil stoppen.”

Van truien met maat XL naar maat M

“Het grootste verschil met m’n oude lichaam merk ik aan m’n kleding. Alles zit weer lekker!   Morgen ga ik voor de 2e keer naar de kleermaker om m’n pak weer in te laten nemen, dat is toch heerlijk?! Voorheen had ik maat 52 nu 48 en met truien ben ik van maat XL naar een maatje M gegaan.”

Spijt!

“Onderga het gewoon, wacht niet. Ik heb vooral spijt dat ik niet eerder ben begonnen. Eén ding weet ik zeker; 20 kg afvallen in 5 maanden was me nooit alleen gelukt. Samen met het team van Max Fit is dit me wél gelukt. En die 20 kilo’s komen er nooit meer aan! Hooguit als spiermassa…;)

Als mij het lukt, lukt het jou ook. Het is een aantal weken/maanden keihard buffelen en keuzes maken, maar dan komt het resultaat gegarandeerd. Max Fit reikt het succes aan, maar je moet het wel zelf willen. Knop om en investeren in je gezondheid!”

Ben jij klaar om in jezelf te investeren en over een paar weken met jouw droomlichaam op dezelfde plek als Sander te staan? Stuur ons dan vandaag nog een bericht met jouw doel en we gaan zorgen dat jij jouw droomlichaam gaat krijgen!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden