post thumbnail

Snaaitrek? Doe DIT!

- Voeding

Wat is het allerbelangrijkste voor een afgetraind lichaam? Precies, je goed aan je schema houden. Of je schema nou perfect is of niet, als jij er consistent mee bent dan is het slechts een kwestie van tijd voordat jouw sixpack om de hoek komt kijken.

Waarom gaat het dan zo vaak mis? Meestal is dit snaaitrek. Het lukt iemand gewoon niet om die bak chips, hamburger, biertjes, pizza, Ben & Jerry´s of wat dan ook te weerstaan. En hey, zo gek is dat niet. Zet je een pizza en een bak Ben & Jerry´s voor mijn neus neer, dan heb ook ik echt wel een flinke uitdaging.. ?

Maar wat kan je hier het beste tegen doen?

De beste methode om met snaaitrek om te gaan

Poets je tanden! Hoe simpel het ook klinkt, het is zo waanzinnig effectief. Eenmaal je tanden gepoetst zal je merken dat je snaaitrek behoorlijk wat minder is geworden.

Wat nog meer kan helpen is het drinken van water met prik, zero sugar frisdranken, groente eten of je mond dicht plakken met secondelijm. Hoewel die laatste behoorlijk effectief is, zou ik toch eerder voor een andere optie kiezen.

Light- of zero sugar frisdranken raad ik inderdaad ook soms aan. Ik heb gemerkt dat het bij sommige mensen de snaaitrek flink kan stillen. Uit onderzoek blijkt ook nog steeds niet duidelijk dat ze schadelijk zijn voor je gezondheid. Aangezien ze geen calorieën bevatten zullen ze je dus ook niet dikker maken.

Voordat je vol in de aanval gaat, vraag ik je hier even over na te denken. Wat kan minder kwaad: een glas calorieloze drank of een snaaibui waarbij je alles wat binnen hand- en voetbereik is naar binnen schuift?

Precies. Dat dacht ik.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden