post thumbnail

“November 2021: het moment dat ik mijn angsten opzijzette en naar binnen stapte bij maxfit in Arnhem. Toen had ik absoluut niet durven dromen dat ik nu dit enorme resultaat heb behaald en al helemaal niet dat ik daarmee zou willen ‘pronken’.

In de periode voor mijn traject had ik al veel diëten al geprobeerd. Ik sportte structureel 2x per week, zette elke dag 10.000 stappen en ik lette op mijn voeding. Maar ik werd alleen maar zwaarder en ongelukkiger. Hoe kon dat toch? Voor de zwangerschap van onze derde zoon was ik op eigen kracht ruim 24 kilo afgevallen, maar die kilo’s zaten er inmiddels meer dan bij. Ook merkte ik dat mijn drukke leven met kinderen, een baan en het huishouden ervoor zorgden dat mijn lichaam op slot ging. Om eerlijk te zijn had ik de hoop op verbetering al stilletjes opgegeven.

Door de verhalen van anderen en door te aanvaarden dat ik hulp kon gebruiken (wat ik in eerste instantie echt lastig vond), ben ik gestart met het traject onder begeleiding van coach Lars. De trainingen zijn afwisselend en de workouts in de Small Group zijn bovendien erg gezellig. Al snel kreeg ik weer meer plezier in het sporten en begon ik het zelfs lekker te vinden om fysiek bezig te zijn. Zeker in de Small Groups is het fijn om met ‘lotgenoten’ aan je doel te werken en elkaar te helpen waar dat kan.

Waar ik vooraf mikte op het afvallen van 20 kilo, heeft het traject mij zoveel meer gebracht. Ik ben niet alleen 5 kledingmaten gekrompen, maar ik beweeg makkelijker en ik ben vooral mentaal heel erg gegroeid. Voor het eerst in mijn leven ben ik zelfverzekerd en ben ik oprecht tevreden met mijzelf. Ik laat meer mijn mening horen en ik durf een grapje te maken. Kortom; ik heb geleerd om niet eerst aan anderen te denken, maar juist bij mijzelf te beginnen. En aan de reacties van anderen te horen, straal ik een en al positiviteit uit. Dat is natuurlijk niet waar ik het voor deed, maar het is wel erg bemoedigend.

Ging het in de afgelopen maanden dan alleen maar van een leien dakje? Nee, absoluut niet. Ik heb ontzettend hard gewerkt en het zoeken naar de juiste balans was soms een uitdaging. Alles wat je aandacht geeft groeit (of in mijn geval: slinkt), maar met een lage calorie inname leven is het op lange termijn niet goed vol te houden. Daarom zijn we een tijd terug begonnen met het langzaam opbouwen van de calorieën. Super spannend, want vooraf kon ik maar moeilijk geloven dat dat goed zou blijven gaan met mijn gewicht. Maar inmiddels heb ik dat vertrouwen. Ik eet bewust, geniet meer van wat ik eet en af en toe neem ik zelfs iets waar ik echt naar verlang. En mijn gewicht? Dat blijft snaarstrak op peil!”

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden