post thumbnail

Gouden tip voor RESULTAAT!

- Leefstijl

Iedereen heeft doelen. Misschien wil je 10 kilo kwijt, 10 kilo spiermassa erbij, een sixpack, of misschien heel iets anders zoals 5000,- per maand verdienen. Wat je doel ook is, ik heb hier een tip voor je hoe je al deze doelen kan behalen. De één zal langer duren dan de ander, maar wanneer je deze tip strikt opvolgt zal je er uiteindelijk komen.

Wat is je doel?

Allereerst is het belangrijk om je doel in kaart te brengen. Wat wil je precies bereiken? Laten we als voorbeeld 10 kilo afvallen nemen. Wanneer jij zegt dat je 10 kilo wil afvallen dan gaat dit een tijdje duren. 10 Kilo verlies je nou eenmaal niet in 2 weken. Zorg dat je dat ook helder hebt. Mensen willen zo snel mogelijk resultaat. Zo snel, dat ze soms de realiteit niet onder ogen zien.

Om je doel nog veel sterker te maken is te achterhalen waarom je je doel wil behalen. Waarom wil je nou echt 10 kilo afvallen? Omdat je nu onzeker bent over je lichaam en bijvoorbeeld niet durft te gaan zwemmen? Omdat je huidige gewicht je beperkt bij je dagelijkse activiteiten?

Wat is daarvoor nodig?

Je wil afvallen, top. En nu? Wat moet je daarvoor doen? Je weet dat je gezond moet eten en voldoende moet gaan bewegen. Wil je 10 kilo kwijt in 6 maanden, dan heb je wat meer speling. Wil je 10 kilo kwijt in 8 weken, dan moet je veel harder aan de bak. Ongezond eten beperk je echt tot een minimum en je gaat minimaal 4-5x per week flink aan de bak in de sportschool.

Ben je niet bereid om dit ervoor te doen? Dan is daar natuurlijk niks mis mee. Maar verwacht dan ook niet dat je je doel gaat behalen. Naast dat je je doel niet behaald heeft dit nog meer negatieve gevolgen. Je raakt namelijk ontzettend gedemotiveerd en de kans dat je denkt ´Ach, laat dan maar zitten..´ wordt alleen maar groter. Wees dus kritisch en realistisch. Denk goed na over wat je van jezelf kan vragen.

Het belangrijkste onderdeel van je doel: hoe is de uitdaging ?

De mens heeft uitdaging nodig. Als je een doel stelt dat niet uitdagend genoeg voor je is, dan word je laks. Wil jij 10 kilo verliezen in het komende jaar? Dan is de kans groot dat je je veel vaker laat verleiden door bijvoorbeeld ongezond eten of dat je een training overslaat. ´Ach, ik heb toch nog zoveel maanden..´. Je bent niet continu met je doel bezig en afdwalen ligt op de loer.

Aan de andere kant, een doel dat te uitdagend is werkt ook niet. 10 kilo verliezen in 3 weken gaat bijvoorbeeld ook niet werken. Hoeveel jij je ook inzet, de kans dat je dit doel gaat behalen is namelijk nagenoeg nihil. Mits je het op een gezonde manier wil doen uiteraard. Dit is wederom erg demotiverend en de kans dat je het nog een keer gaat proberen is behoorlijk klein.

Het perfecte doel

Het perfecte doel is uitdagend genoeg om je scherp te houden, maar niet te uitdagend zodat je het nog wel kan behalen. Als je redelijk je best doet en je weet dat je dan zo´n 0,7kg per week verliest, stel dan een doel dat je 1kg per week wil verliezen. Hiervoor moet je serieus aan de bak, maar het is haalbaar. Je ziet de uitdaging erin en wanneer je het behaalt voel je je ontzettend succesvol!

Blijf je progressie volgen

Uitdagende doelen stellen is perfect. Maar je moet natuurlijk wel weten of je ze ook daadwerkelijk behaald en op schema ligt. Als je niet weet of je je doelen behaald dan zijn je doelen nutteloos. Bij afvallen is het simpel. Weeg jezelf wekelijks en kijk of je hard genoeg gaat. Om je doel te kunnen volgen kan je het simpelweg opdelen in subdoelen. Verdeel je einddoel over de periode die je ervoor uittrekt. Zorg dat je elke week, elke paar dagen of zelfs elke dag kan checken of je op schema ligt. Zo blijf je gefocust en ga jij alle doelen behalen die je voor ogen hebt!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden