post thumbnail

Wil je buikvet kwijt? Ga sprinten!

- Training

Sprinten blijkt uit meerdere onderzoeken echt waanzinnig effectief te zijn om buikvet te verbranden. Uiteraard verbrandt je er meer vet mee dan alleen op je buik, maar zeker je tummy ondergaat een behoorlijke metamorfose wanneer je dit goed toepast.

Je hebt sprinten en je hebt sprinten

Nu is het ene sprinten het andere sprinten niet. Sprinten is 100% gaan. Balls to the wall. Wanneer je op 90% gaat dan noem ik dit liever ´erg-hard-rennen-maar-nog-steeds-geen-sprinten´.

Wil je buikvet kwijt, en rap een beetje, dan zal je toch echt moeten sprinten.

De nadelen
Het is niet leuk, zwaar, pijnlijk, vermoeiend en met een beetje pech komt je lunch van 3 uur geleden omhoog.

De voordelen
Je verbrandt buikvet als een jekko, voelt je achteraf alsof je alles aankan en het duurt maar 15-20 minuten.

Sprinten doe je op deze manier

Sprinten vraagt veel van je lichaam. Zorg daarom dat je eerst goed opwarmt. Begin met joggen en las korte versnellingen in met oplopende snelheid. Trek hier serieus tijd voor uit.

De training
20 seconden 100% sprinten
60-90 seconden rust joggen

Beginners: 6-8 sets
Gevorderden: 8-12 sets

Dit is natuurlijk ontzettend algemeen, maar probeer het eens uit en vertel me dan dat je het gevoel hebt dat het niet werkt ;).

Ben jij net zoals ik een freak die altijd op zoek is naar nóg meer en nóg zwaarder? Probeer deze training dan eens bergop of in het zand.

NOW GET THAT BODY MOVING!!

 

P.S. Wil je de onderzoeken lezen die dit uitwijzen? Je kan ze op Google vinden. Ik heb ze gelezen, en belangrijker nog GEZIEN in de praktijk hoe effectief sprinten is, dat ik het nut er niet van in zie om een halve middag te besteden zodat ik hier enkele links neer kan zetten die je waarschijnlijk toch niet gaat lezen ?

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden