post thumbnail

Zo kan je afvallen met friet en pizza in het weekend

- Voeding

De reden dat veel mensen niet hun droomlichaam behalen, is omdat ze vroeg of laat een keer toegeven aan ongezond eten.

Het is in onze ogen dan ook niet mogelijk om mensen te verbieden bepaalde gerechten of producten niet meer te eten. We zijn nog steeds mensen en geen machines die je kan programmeren. Hoewel dat bij sommigen wel fijn zou zijn… Maar dat terzijde.

Daarom is het belangrijk dat je een middenweg vindt waardoor je tóch af en toe je guilty pleasure kan nemen en tóch af kan vallen en uiteindelijk jouw Beach Body bereiken.

De mensen die je bijvoorbeeld bij de succesverhalen ziet hebben ook echt niet 12 weken als een monnik geleefd.

Zo kan je afvallen met friet en pizza in het weekend

Het aller belangrijkste om vet te verbranden is nog steeds dat je in een calorietekort zit. Ook al eet je ongezond, zolang je in dit calorietekort zit zal je alsnog afvallen en vet verbranden.

Je hebt twee strategieën om in het weekend te kunnen genieten:

Strategie 1

Je mindert je calorie-inname gedurende de dag. Stel je mag volgens je schema om af te vallen 2000 kcal per dag eten en de pizza die je soldaat wil maken is 850 kcal.

Dat betekent dat je gedurende de dag nog 1150 kcal over hebt. Eet jij gedurende de dag niet meer dan deze 1150 kcal, dan zit je dus nog steeds op de caloriehoeveelheid van je schema, en ga je ook vet verbranden!

Strategie 2

Je mindert je calorie-inname gedurende de week. Stel je wil elke dag hetzelfde eten, en daar bovenop nog een keer een pizza nemen (zie dit als een ´refeed´ dag), dan kan je dat compenseren gedurende de week.

Stel je mag 2000 kcal eten volgens je schema, en het frietje dat je gaat eten met wat lekkers erbij is 700 kcal. Je wil dus ergens 700 kcal minderen in de week om dit te compenseren.

Je kan dan bijvoorbeeld elke dag 100 kcal minder eten, zodat je dagelijks nog maar 1900 kcal binnen krijgt.

Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 1 dag 1300 kcal te eten of 2 dagen 1650 kcal en de rest normaal. Dit kan je precies zo vormgeven als je zelf fijn vindt. Zolang je aan het einde van de week maar uitkomt.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden