Genieten van een heerlijk gezond frietje met een lekkere gezonde dipsaus! Wat wil je nog meer?
Ingrediënten
Zoete aardappelfriet
– 3 Zoete aardappelen (kan meer of minder, afhankelijk van portie)
– Keltisch zeezout of Himalaya zout
– Olijfolie (optioneel)
– Paprikapoeder (optioneel)
Guacamole dipsaus
– 2 Rijpe avocado´s
– 1/4 Rode ui, fijngesneden
– Sap van anderhalve limoen
– Keltisch zeezout of Himalaya zout
– Halve rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
Bereidingswijze
Zoete aardappelfriet
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Snijd de zoete aardappelen in plakken en vervolgens in frieten van 0,5 cm dik.
– Doe de frieten in een kom en meng ze met Keltisch zeezout of Himalaya zout en voeg eventueel wat paprikapoeder toe.
– Je kan de frieten insmeren met olijfolie, dit maakt ze alleen wat minder knapperig. Je kan er ook voor kiezen om dit niet te doen.
– Doe de frieten 25-30 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven. Tussendoor even omscheppen zodat alles krokant wordt!
Guacamole dipsaus
– Verwijder de pit uit de avocado´s en haal het vruchtvlees eruit.
– Prak het vruchtvlees en meng het in een kom samen met de fijngesneden ui, het sap van de limoen, Keltisch zeezout of Himalaya zout en de fijngesneden rode peper.
Eet smakelijk!
Photo credit: Girlslove2run
We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.
Aanmelden